4D Tracking workshop



Report of Contributions

Introduction

Contribution ID: 1

Type: not specified

Introduction

Thursday, 7 November 2024 08:00 (15 minutes)

Workshop charge:

The central question driving this workshop is: What are the best technologies for developing a 4D tracker over the next 10 years, and how can we effectively integrate them? While this question cannot be definitively answered today, it is clear that significant generic R&D is required. This R&D should progress from proof-of-principle demonstrations of individual components to the development of a 4D tracking system demonstrator—something capable of performing 4D tracking in a test beam environment.

The goal of this workshop is to formulate concrete proposals for a U.S. program that enables steady progress towards such a demonstrator. A key initial step will be defining the necessary requirements and specifications. This doesn't mean that individual technologies (such as sensors) need to be selected and fixed at this stage. However, a hybrid approach could be outlined, where different sensors can be integrated with a common readout chip, allowing flexibility as the technologies evolve.

As future applications like HL-LHC Phase 3, MUC, FCC-ee/ILC, and FCC-hh continue to take shape, we aim to identify specific challenges these applications will demand. By focusing on challenges that are achievable with current technology, we can explore options that will guide the development of future detector systems before moving into application-specific R&D.

The workshop will conclude with a short report summarizing the key findings and recommendations related to these charge questions.

FCC-ee electronics challenges and ...

Contribution ID: 2

Type: not specified

FCC-ee electronics challenges and requirements

Thursday, 7 November 2024 13:15 (15 minutes)

Presenter: PARAMONOV, Alexander (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Electronics

HL-LHC & Muon collider electron...

Contribution ID: 3

Type: not specified

HL-LHC & Muon collider electronics challenges and requirements

Thursday, 7 November 2024 13:30 (25 minutes)

Presenter: HEIM, Timon (Lawrence Berkeley National Lab (LBNL))

Session Classification: Electronics

Showcase of current developments:

Contribution ID: 4

Type: not specified

Showcase of current developments:

Thursday, 7 November 2024 13:55 (5 minutes)

Session Classification: Electronics

----SLAC National Accelerator L...

Contribution ID: 5

Type: not specified

----SLAC National Accelerator Laboratory

Thursday, 7 November 2024 14:00 (10 minutes)

Presenter: MARKOVIC, Bojan (SLAC) **Session Classification:** Electronics

———Lawrence Berkeley National ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

----Lawrence Berkeley National Laboratory

Thursday, 7 November 2024 14:10 (10 minutes)

Presenter: HEIM, Timon (Lawrence Berkeley National Lab (LBNL)) **Session Classification:** Electronics

——–Fermi National Accelerator L ...

Contribution ID: 7

Type: not specified

----Fermi National Accelerator Laboratory

Thursday, 7 November 2024 14:20 (10 minutes)

Presenter: BRAGA, Davide (Fermilab) **Session Classification:** Electronics

----Argonne National Laboratory

Contribution ID: 8

Type: not specified

----Argonne National Laboratory

Thursday, 7 November 2024 14:30 (10 minutes)

Presenter: PARAMONOV, Alexander (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Electronics

Discussion / Demonstrator proposal

Contribution ID: 9

Type: not specified

Discussion / Demonstrator proposal

Thursday, 7 November 2024 14:40 (50 minutes)

Session Classification: Electronics

LGADs

Contribution ID: 10

Type: not specified

LGADs

Thursday, 7 November 2024 09:45 (15 minutes)

Presenter: APRESYAN, Artur **Session Classification:** Sensors

3D sensors

Contribution ID: 11

Type: not specified

3D sensors

Thursday, 7 November 2024 10:00 (15 minutes)

Presenters: KOK, Angela; Dr KOK, Angela (SLAC)

Session Classification: Sensors

Thin Films

Contribution ID: 12

Type: not specified

Thin Films

Thursday, 7 November 2024 11:25 (10 minutes)

Presenter: OTT, Jennifer (University of California, Santa Cruz (US)) **Session Classification:** Sensors

Diamonds

Contribution ID: 13

Type: not specified

Diamonds

Thursday, 7 November 2024 10:55 (10 minutes)

Presenter: Prof. SCHUMM, Bruce (Santa Cruz Institute for Particle Physics and the University of California, Santa Cruz (US))

Session Classification: Sensors

Wide band gap materials

Contribution ID: 14

Type: not specified

Wide band gap materials

Thursday, 7 November 2024 11:05 (10 minutes)

Presenter: HABER, Carl (LBNL) **Session Classification:** Sensors

3D integration

Contribution ID: 15

Type: not specified

3D integration

Thursday, 7 November 2024 11:15 (10 minutes)

Presenter: SEGAL, Julie (SLAC)

Session Classification: Sensors

MAPS

Contribution ID: 16

Type: not specified

MAPS

Thursday, 7 November 2024 10:15 (15 minutes)

Presenter: PAOLOZZI, Lorenzo Session Classification: Sensors

Discussion

Contribution ID: 17

Type: not specified

Discussion

Thursday, 7 November 2024 11:35 (55 minutes)

Presenters: HABER, Carl (LBNL); MAZZA, Simone **Session Classification:** Sensors

Motivation, Environment and Cha...

Contribution ID: 18

Type: not specified

Motivation, Environment and Challenges of Precision Timing in Future Colliders

Thursday, 7 November 2024 08:15 (25 minutes)

Session Classification: Simulation, reconstruction, and applications

Technical Tools for Future Collider ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

Technical Tools for Future Collider Studies

Thursday, 7 November 2024 09:05 (20 minutes)

Session Classification: Simulation, reconstruction, and applications

——–Brookhaven National Laborat ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

----Brookhaven National Laboratory

Session Classification: Electronics